Waarom mindfulness?

Mindfulness leert je om op een bewuste manier de kwaliteit van je leven te vergroten. Je leert op een andere manier met de onvermijdelijke obstakels van het leven om te gaan. Op een vriendelijke manier op te merken en te accepteren wat je voelt, denkt en doet. Op het moment dat je je namelijk bewust bent van je gevoelens, gedachten en gedrag, creëer je voor jezelf een rustmoment, waarin je kunt kiezen hoe je wilt omgaan met een gebeurtenis of (stress)situatie in plaats van hier op de automatische piloot op te reageren.

In een mindfulness training leer je stapsgewijs je aandacht doelbewust te richten op wat er nu is aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen of emoties, zonder daarover te hoeven oordelen, erover te fantaseren of te piekeren.

Meer inzicht in jezelf

Zit je lekkerder in je vel

Krijg meer zelfvertrouwen

Kijk je milder naar jezelf

Minder stress

Ga je bewuster met grenzen om

Wetenschap en effecten van een 8-weekse mindfulness training.

De effecten van mindfulness training zijn in vele studies en onderzoeken aangetoond. Het is dus een wetenschappelijk onderbouwde training.

De meest genoemde effecten van de training:

  •   beter omgaan met emoties, frustraties, pijn en stress
  •   vermindering van klachten zoals vermoeidheid en spierspanning
  •   minder piekeren
  •   minder negatief denken en minder zorgen
  •   beter slapen
  •   ontspanning van lichaam en geest
  •   meer energie, balans en plezier in het leven
  •   meer verantwoordelijkheid voor jezelf, de ander en de leefomgeving
  •   verhoging van concentratie
  •   verbetering van geheugen

Hulp bij anders omgaan met somberheid, piekeren, onrust, angst en onzekerheid

Mindfulness 1 op 1

Hoe zou het zijn om weer beter te slapen, minder te piekeren en meer rust, ruimte en tevredenheid te gaan ervaren? Misschien past het je beter om direct aan de slag te kunnen. Er kunnen redenen zijn dat je liever niet in een groep wilt, maar liever 1-op-1. 

Mindfulness training

In een mindfulness training leer je stapsgewijs je aandacht doelbewust te richten op wat er nu is aan gedachten, lichamelijke gewaarwordingen of emoties, zonder daarover te hoeven oordelen, erover te fantaseren of te piekeren. Meld je direct aan voor de Mindfulness training.

Mindfulness vanuit eigen huis

Stap voor stap in balans. Beheers alle mindfulness oefeningen voor meer ontspanning, minder stress,

een gezonde geest en meer persoonlijke kracht vanuit eigen huis en in eigen tempo. Je ontvangt persoonlijke ondersteuning via online sessies. 

Wat anderen vertellen

Acceptatie                                          
 “Ik vond het een fijne training. Veiligheid en vertrouwen in de groep ontstond al snel, mede dankzij jouw rustige niet-oordelende houding. Ik voelde me daardoor uitgenodigd om mijn oordelen over mezelf meer te accepteren. Je bent goed in staat om een onderwerp dat nogal vaag en ongrijpbaar overkomt, handen en voeten te geven. Dit in een open en ontspannen sfeer.”

Vertrouwen

“Iedere dag ervaar ik wat de cursus mij gebracht heeft.  Ik laat me niet meer gek maken door mijn eigen gedachten. Ook kan ik beter omgaan met drukte. Er is altijd een keus, ik kan makkelijker mijn rust vinden en accepteren dat wat nu niet kan, later komt. Of anders mag gaan dan ik verwacht. Ik heb Angeline ervaren als een zeer kundige trainer met een goed luisterend oor en een warm hart!”
Veiligheid                                                       “Met een achtergrond met angsten en neerslachtigheid, heb ik me op advies van de praktijkondersteuner aangemeld bij Zinspirit. Ik heb me nog nooit eerder in mijn leven zo gezien gevoeld, Dat ik er gewoon mocht zijn met alles wat daar bij hoort. Ik kan nu veel beter omgaan met mijn wisselende stemmingen, en kritische gedachten over mezelf.  Ik heb tools gekregen om er anders mee om te gaan. En dat maakt het verschil.”
Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten.