Behoefte aan persoonlijke begeleiding? 

Update 17-09-2023:
Op dit moment is er een cliëntenstop voor individuele sessies.

Een therapeut bellen is meestal een grote stap. Je hebt vaak al van alles geprobeerd en moet nu erkennen dat je wel wat hulp kan gebruiken. Dat kan je het gevoel geven dat er iets fundamenteel mis is met je. Gelukkig is dat meestal niet het geval. De problemen waar je tegenaan loopt zijn eigenlijk heel menselijk, ze doen zich voor bij het overgrote deel van ons.

 • Je hebt moeite met grenzen en ‘nee’ zeggen
 • Je burn-out duurt langer dan je lief is
 • Je leven bestaat vooral uit moeten, moeten, moeten
 • Je maakt het vooral anderen naar hun zin
 • Je bent hooggevoelig en dat kost je te veel energie
 • Je voelt je somber en weet niet meer waar je warm voor loopt
 • Je angsten weerhouden je om (nog) te geloven in je dromen
 • Je hebt terugkerende problemen op je werk
 • Je bent somber, depressief, angstig of chronisch zorgelijk
 • Je hebt langdurige vage lichamelijke of emotionele problemen die steeds terugkeren, of zich verplaatsen

Meer inzicht in jezelf

Zit je lekkerder in je vel

Krijg meer zelfvertrouwen

Kijk je milder naar jezelf

Minder stress

Ga je bewuster met grenzen om

Tegenslag of crisis in ons leven geeft ons verwarring en pijn

Kan ons beangstigen. Plotseling is de vanzelfsprekendheid weg van wat is geweest en ligt er onbekend terrein voor je. Twijfelen, piekeren en slapeloze nachten. En dan lijkt ook nog je lichaam je in de steek lijkt te laten. Je wílt wel veranderen maar het lukt je gewoonweg niet.
Je hebt misschien te maken met stress, burn-out, misschien zelfs al een tweede keer, somberheid, energieschommelingen, hoge gevoeligheid, lichamelijke ongemakken of somberheid. Allemaal signalen die er om vragen aandacht te krijgen. Het liefst stop je ze nog een tijdje weg, maar  op een dag begint het toch te schuren. Individuele therapie helpt je om grip op je eigen leven te krijgen.

Waarom langer wachten

  Je hoeft het écht niet alleen te doen. Tijd voor actie! We leven in een tijdperk dat behoorlijk hectisch is en het is moeilijker dan ooit om daarin je rust en evenwicht te bewaren. Als daarbij dan ook nog een persoonlijk thema opduikt is de kans groot dat de emmer overloopt. Een luisterend oor is zeker helpend maar als je daarnaast oefeningen gaat doen, inzichten gaat krijgen en hele praktische onderbouwde adviezen krijgt, stelt je dat in staat om stress en problemen veel beter aan te kunnen en jezelf te programmeren voor meer veerkracht en geluk.


Ik help je om:

 • anders om te gaan met je eigen gedachten, lichaam en emoties
 • te leren onderscheiden wat van jou is en wat van de ander is
 • je bewust te worden van onbewuste patronen en overtuigingen die je in de weg zitten om het leven te leiden dat je voor ogen hebt
 • om te ontdekken waar jouw kracht zit
 • wat je valkuilen zijn en hoe je die kan vermijden
 • je eigen handleiding in kaart te brengen en te accepteren dat die wel eens anders kan zijn dan wat je kan bedenken

Werkwijze

  Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen en werkvormen. Ieder proces is anders en dat vraagt om maatwerk, we kiezen juist die elementen die bij jou passen. Het probleemoplossend en zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor nemen jouw veerkracht, innerlijke rust en kwaliteit van het leven toe. Je hebt namelijk zelf invloed op je hersenen en emoties. Door te oefenen kan je ze blijvend veranderen.

ACT

Acceptance and Commitment Therapy (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie.

ACT biedt concrete technieken aan om:

 • om te gaan met moeilijke gevoelens, gedachten en lichaamssensaties
 • je in contact brengen met wat je écht wil doen met je leven (waarden) los van angsten, laag zelfbeeld, ziekte en pijn, rouw, verslaving, depressie etc.
 • haalbare doelen te stellen en er daadkrachtig voor te gaan ook al denk je dat je ‘het niet kan’

EMDR

Als je te maken hebt gehad met een of meerdere ingrijpende gebeurtenissen, kan het gebeuren dat de verwerking van deze gebeurtenis een helpende hand nodig heeft. Angstige beelden, herbelevingen, flashbacks, nachtmerries, schrik- en vermijdingsreacties kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden, soms heb je het zelf niet eens echt goed door omdat je zo gewend bent geraakt aan de angsten dat je denkt dat je ermee moet leren leven. Gelukkig is er EMDR en met EMDR kan de emotionele lading van herinneringen aan trauma’s of ingrijpende gebeurtenissen weggehaald worden. Je wordt daardoor weer rustiger, hebt meer afstand en minder emotie als je aan de gebeurtenis terugdenkt.

Kennis maken

Graag nodig ik je uit om vrijblijvend kennis te maken Kijk alvast hieronder of en welke vergoedingsmogelijkheden er voor je zijn.

Kosten

De kosten voor de sessies bedragen €85,00 per sessie van 1 uur en 15  minuten.

Vergoeding

De sessies worden gedeeltelijk vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende  ziektekostenverzekeraars: De Friesland, OHRA, CZdirect, Delta Lloyd, Menzis, HEMA, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ),  Zilveren Kruis, Avéro, Achmea, FBTO, OZF.

Voor een actueel overzicht van de zorgverzekeraars die de sessies vergoeden, klik hier.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig en het eigen risico van € 385,- vervalt niet.

Kijk voor vergoedingen op https://catcomplementair.nl vergoeding-zorgverzekeraars/

Wat anderen zeggen...

“De therapie betekende een blik in mijn eigen hart. Doordringende vragen en stilte, op momenten dat ik stoer en sterk mijn verhaal wil vertellen. Door die vragen tranen, tranen waarvan ik het bestaan niet meer wist, afkomstig uit mijn gewonde hart. Ik kon weer contact maken met mijn diepere gevoelens, mijn eigen levendigheid, dichtbij mijn hart, met beide benen op de grond. Dat was de kracht van het traject dat ik met Angeline doorlopen heb''.
Wat had ik me een boel ellende, zorgen, zelfkritiek en geld kunnen besparen als ik eerder aan de bel getrokken had. Zoveel omwegen gemaakt, vakanties, onnodige spullen, om maar niet te hoeven voelen… De donkerte, de zwaarte, het gepieker, gelukkig ligt dat achter me en heb ik Tools waarmee ik mezelf op het goede pad kan houden.
''Ik zit veel beter in mijn vel, houd makkelijker overzicht en zie de lol én de zin van het leven weer in. Als ik nu voel dat ik naar beneden glij hoef ik me niet meer vast te grijpen, ik heb Tools waarmee ik kan accepteren hoe het is maar ook kan ik iets doen om de goede richting weer op te krijgen. Angeline heeft me op een heel menselijke wijze in dit proces begeleid, waarvoor dank! ''.

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                    null-Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.