Vergoeding mindfulness trainingen 2024

Via zorgverzekering

Ik ben categorie 1 VMBN mindfulness trainer. Dat betekent dat als je een zorgverzekering hebt met aanvullende dekking, dat je bij meerdere verzekeraars recht op vergoeding hebt van de kosten van de mindfulness training. Kijk hier voor het complete overzicht. En informeer bij je zorgverzekering aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Let op: Per 1 juni 2024 vervalt de vergoeding voor psycho-sociale therapie

De behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen bij de volgende ziektekostenverzekeraars: De Friesland, OHRA, CZdirect, Delta Lloyd, Menzis, HEMA, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ),  Zilveren Kruis, Avéro, Achmea, FBTO, OZF.

nullJe kan deze ook vinden op https://www.catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/

Psychotherapie (24500) is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Overige psychosociale therapie (24504) is een verzamelnaam voor behandelvormen die of een combinatie zijn van meerdere technieken of psychosociale behandelvormen.

Via werkgever

Werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Veel werkgevers zijn bereid te investeren in mindfulness mede door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via UWV

Als je een uitkering hebt is het zeker de moeite waard om te onderzoeken of het UWV (een deel van) de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulness training kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook (een deel van) een MBSR training voor mantelzorgers.

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Ik val als CAT-complementair therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.

Voor meer informatie over de klachtenregeling : https://gatgeschillen.nl/

nullIk werk als CAT-complementair therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

Wat anderen over ons zeggen...

“Vorig jaar merkte ik dat ik een beetje vast liep in mijn werk. Ik kwam er alleen niet uit waar dat aan lag. De gesprekken met Angeline hierover hebben me geholpen verder te kijken dan de mogelijkheden die ik zelf zag. Door haar vragen en de oefeningen werd er een andere bron aangeboord, eentje die ver verstopt lag en waar ik het bestaan niet van wist. Dit gaf me positieve energie waardoor ik ook de stappen kon zetten die nodig waren.
Angeline was in staat aan te sluiten bij wat bij mij als persoon past, waardoor ik ook bij een oplossing ben uitgekomen waar ik me heel prettig bij voel. rlopen heb''.
"Het is goed eens stil te staan, zelfs als je ogenschijnlijk tevreden bent met je werk. Het ontwikkeladvies 45 plus kwam op het juiste moment. Via de gesprekken die ik heb gehad met Angeline, heb ik inzicht gekregen in waar ik me verder in kan bekwamen en welke randvoorwaarden daarbij helpend zijn. Zo heb ik mij verbeterd in het doen van voorstellen in plaats van het stellen van vragen. Ook laat ik me niet meer verleiden tot het doen van andermans werk, ook al gaf dat op korte termijn bevestiging, ik heb meer in huis en dat is waar ik nu meer mee naar buiten mag treden. Ik heb de gesprekken met Angeline als heel deskundig en vriendelijk ervaren. Ze kan goed luisteren en dat was wat ik miste in mijn werk, een luisterend oor en iemand die met mij meedenkt en tijd neemt om mij stappen te laten zetten. Door het stellen van de juiste vragen, heb ik nu helderheid in mijn hoofd voor de toekomst. Dit ontwikkeladvies is beslist een aanrader".

''Als ik terugkijk, dan zie ik hoe ik veel te lang heb lopen worstelen met allerlei vage klachten. Klachten waar ik de vinger maar niet op kon leggen, moe, lusteloos, het leek op een burn-out. Maar er bleek iets anders aan de hand te zijn. Ik had er nog nooit van gehoord, een bore-out. Spannend vond ik het. Heel spannend, het niet allemaal zelf te hoeven bedenken, dat had ik namelijk al lang genoeg gedaan… De wondervraag, het onderweg zijn met mijn camera, het mooie van deze coaching vond ik de diversiteit aan werkvormen, Angeline heeft echt het beste helpen naar boven te halen, op een heel ontspannen manier. Wat hebben die beelden, de beweging, én de stilte me veel verteld over wat ik al zo lang verdrongen had. Ik voel nu wat er bij me past, hoef niet meer met iedereens mening rekening te houden, wat een opluchting, kan grenzen aangeven en heb aan het einde van de dag nog energie''.

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                    null-Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.