Mindfulness training

Woensdagavond 9 oktober 2024 19.15 uur


Heb jij het gevoel dat er teveel op je bordje ligt? Heb je last van stress, burn-out of spanning gerelateerde klachten? Draait je hoofd overuren? Slaap je slecht, ben je vaak moe of kun je niet meer echt genieten van kleine fijne dingen? Misschien heb je last van angstige of sombere gedachten?

Herken jij je in een of meer van deze punten en is het tijd voor een positieve verandering? Doe dan mee met de aankomende mindfulness training in Emmen.

Meer inzicht in jezelf

Zit je lekkerder in je vel

Krijg meer zelfvertrouwen

Kijk je milder naar jezelf

Minder stress

Ga je bewuster met grenzen om

Onderzoek wijst uit dat mindfulness helpt bij stress, piekeren, overbelasting en burn-out.

Mindfulness blijkt daarnaast ook effectief bij terugkerende depressies, angstklachten, slecht slapen, chronische pijn, lastige emoties en stress gerelateerde klachten. De combinatie van de nieuwste inzichten over ons brein en oude oosterse wijsheid, helpt je om je zelf beter te begrijpen en meer innerlijke rust te gaan ervaren. 

Omdat je een nieuwe houding en vaardigheid aan het trainen bent, is een belangrijk deel van de training het thuis verder oefenen. Bewuster leven vraagt om regelmatige oefening. 

Tijdens de bijeenkomsten kijken we terug op het thuis oefenen en wat je daarin bent tegen gekomen. Het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers wordt hierbij als heel ondersteunend ervaren.

Zo werk je in 8 weken naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

Na de training: 

 •  Zit je lekkerder in je vel
 •  Slaap je beter
 •  Heb je minder stress
 •  Pieker je minder
 •  Kijk je milder naar jezelf
 •  Ervaar je meer rust
 •  Ga je bewuster met grenzen om
 •  Heb je meer zelfvertrouwen
 •  Voel je meer tevredenheid
 •  Voel je je lichamelijk gezonder


Praktisch:

De kosten zijn inclusief:

 • Kennismakingsgesprek vooraf
 • Acht trainingsbijeenkomsten van 2,5 uur
 • Cursus materiaal, trainingshandboek en audio oefeningen
 • Kleine groep, persoonlijke aandacht
 • Deelname aan opfrisavond
 • Telefonisch/email ondersteuning gedurende de training
 • Thee/koffie tijdens de bijeenkomsten
 • Individueel nagesprek  (indien gewenst)

Kosten: Particulieren: €445,00. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training. Voor werkgevers €625,00 (excl.btw)

Individuele mindfulness training Emmen


De training is ook individueel te volgen. Als je daarover meer wilt weten, neem dan contact op en ik leg je dan uit hoe dat werkt.


Lichter Leven Persoonlijk Plus Online

Met de speciaal ontwikkelde online training Lichter Leven met Mindfulness Persoonlijk Plus, combineer je het beste van twee werelden. Je ontvangt hierbij vier VIP video gesprekken waarin we dieper op persoonlijke thema's in kunnen gaan. Meer dan 600 deelnemers gingen je voor. Allemaal gaven ze aan dat het gemak en het effect van de training groter is dan dat ze verwacht hadden. Meer rust, minder piekeren, beter grenzen aanvoelen, minder zelfkritiek, verbeterde communicatie en goede uitleg over relatie brein en meditatie.

Er is altijd een mogelijkheid om op een passende manier de positieve effecten van deze training te gaan ervaren. 

Remind, opfrissen mindfulness

Maandelijks is er de mogelijkheid de mindfulness beoefening op te frissen.

Deze avonden is er aandacht voor de de integratie van mindfulness en compassie in het dagelijkse leven. Je komt in contact met de innerlijke stilte in jezelf. We onderzoeken de hindernissen die je belemmeren om met open aandacht in het leven te staan. Naast meditatie doen we eenvoudige mindful yoga oefeningen die je ook heel makkelijk in het dagelijkse leven zelf kan doen.

Elke 1e maandag van de maand.  €25,00 per avond.

Hoe kies je de training en trainer die bij jou past?

  Iedereen mag zich mindfulness trainer noemen. Als je echter op zoek bent naar een kwalitatief goede mindfulness training is het belangrijk dat je voor een goed opgeleide trainer kiest. De beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen) waar ik bij aangesloten ben als categorie 1 lid, ziet toe op de kwaliteit en voortdurende ontwikkeling van de aangesloten mindfulnesstrainers. Als je de training wilt laten vergoeden door een zorgverzekeraar is dit een vereiste.

  In dit artikel geef ik je een paar suggesties om mee te nemen in de keuze voor een kwalitatief goede training die aansluit bij jouw verwachtingen.

Wat anderen zeggen...

“Ik vond het een fijne training. Veiligheid en vertrouwen in de groep ontstond al snel, mede dankzij jouw rustige niet-oordelende houding. Ik voelde me daardoor uitgenodigd om mijn oordelen over mezelf meer te accepteren. Je bent goed in staat om een onderwerp dat nogal vaag en ongrijpbaar overkomt, handen en voeten te geven. Dit in een open en ontspannen sfeer.”

Jeroen, manager Rabobank

“Iedere dag ervaar ik wat de cursus mij gebracht heeft.  Ik laat me niet meer gek maken door mijn eigen gedachten. Ook kan ik beter omgaan met drukte. Er is altijd een keus, ik kan makkelijker mijn rust vinden en accepteren dat wat nu niet kan, later komt. Of anders mag gaan dan ik verwacht. Ik heb Angeline ervaren als een zeer kundige trainer met een goed luisterend oor en een warm hart!”

Anita, Verpleegkundige Treant

Op advies van de praktijkondersteuner heb ik de individuele mindfulness training gedaan. Na de vierde sessie met de uitleg over stress en ons brein, viel het kwartje en begreep ik pas echt wat een burn-out is. Gelukkig heb ik nu de tools in handen om niet terug te vallen in dat eeuwige gejaag. Zelfs ondernemers hebben pauzes nodig;)

Patrick, zzp'er

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens.


T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.