Mindful yoga individueel?

In een mindful yoga les doe je eenvoudige oefeningen waarbij je zonder jezelf te beoordelen met bewuste aandacht beweegt. In je lichaam is er veel meer op te merken dan alleen de bewegingen die het maakt of niet kan maken.  We hebben ook gedachten. We ademen. Er zijn stemmingen, emoties en allerlei andere innerlijke reacties. Wanneer je met meer aandacht gaat bewegen ontvouwt zich een heel nieuw spectrum aan ervaringen en waarnemingen. Je zult aangenaam verrast worden.

  • Sfeervolle lichte ruimte
  • Kleine groepen
  • Ongedwongen sfeer
  • Wekelijks instromen
  • Gecertificeerde en ervaren docente
  • Gratis kennismakingsles
  • Geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

Het rustige karakter van een mindfulness yoga les is wat de deelnemers juist zo aanspreekt  

Door de diversiteit aan bewegingen, soms snel, soms langzaam, soms langere tijd in een houding, is de werking niet alleen op spieren en gewrichten gericht maar ook op het dieper gelegen bindweefsel, de  meridianen, de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de adem. Er is geen streven naar beter, meer of anders, dat ligt ook besloten in de oeroude universele principes die de basis vormen van de oefeningen.

De les start met een korte meditatie om in contact te komen met je lichaam en adem. De les eindigt met een diepe ontspanning. Je hersenactiviteit wordt tot de meest rustige staat teruggebracht en je gaat heerlijk ontspannen en verfrist verder met de dag of de avond.

In de sfeervolle ruimte zijn matten, meditatiekussentjes en katoenen dekens aanwezig. Als je het prettig vindt, kun je een eigen badlaken, deken of doek meenemen. Zorg voor makkelijke, losse kleding in laagjes.

Jouw reis naar meer balans start met...

1. De juiste mindset

Met de juiste mindset haal je meer uit yoga. Naast het leren van nieuwe poses en ademhalingstechnieken, ga je ook leren over de juiste mindset en hoe je jouw geest zo optimaal mogelijk kunt kalmeren en concentreren. Dit gaat je helpen om beter om te gaan met stress en negatieve emoties om meer in het moment te zijn.

2. Focus op jezelf

Tijdens de yogalessen nemen we je aan de hand om je volledig op jezelf te laten focussen en de aandacht op het moment te richten. We laten je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken die je helpen je geest te kalmeren, je te concentreren en om je bewust te worden van het moment.

3. Jezelf openstellen

Gedurende de lessen nemen we je mee in de technieken waarmee je je volledig open kunt stellen en je bewust kunt worden van je emoties en gedachtes. Dit kan je helpen om beter te luisteren naar je lichaam en om te zien wat het nodig heeft om in balans te blijven.

Na het volgen van de cursus weet je alles over... 

Ademhaling

Leer ademhalen op de juiste manier. Veel mensen ademen verkeerd, wat direct voor meer stress kan zorgen. Door je ademhaling te leren beheersen, verbeter je je kracht en uithoudingsvermogen, kun je je beter concentreren en ontspannen.

Flexibilieit en kracht

We gaan aan de slag met zowel houdingen die je flexibiliteit verbeteren, als houdingen die pittiger zijn en je lichaam sterker maken. Dit zorgt voor een krachtig en gezond lichaam waarmee je vol achter je doelen aan kunt gaan.

Ontspanningsoefeningen

Naast de fysieke houdingen bevat elke les ontspanningsoefeningen, een eindontspanning en een korte meditatie. Deze oefeningen helpen je de effecten van de les te voelen en jouw rondrazende gedachten te kalmeren.

Praktisch

Je kan je inschrijven voor een serie van 5 lessen van 45 minuten, de kosten bedragen €225,00 t 8 sessies in een periode van enkele maanden voldoende houvast bieden om de gewenste veranderingen zelf te kunnen realiseren.

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                    null-Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.