Ervaring van een deelnemer aan de Wandel Mindfulness en Fotografieworkshop ‘Prikkels & Rust’

Ervaring van een deelnemer aan de Wandel Mindfulness en Fotografieworkshop ‘Prikkels & Rust’

Door de enthousiaste aankondigingen van de “Mindfulness wandel- en fotografieworkshop” heb ik me aangemeld voor deze bijzondere dag workshop in de natuur. Toen ook de laatste van de groep, overigens allemaal leuke deelnemers,  het startpunt gevonden had, gingen we aan de wandel. Het weer was heerlijk met hier en daar een spatje maar dat deerde niet. Het paste zelfs mooi in het thema van de workshop Prikkels en Rust. Angeline nodigde ons regelmatig uit om stil te staan, om bewust te lopen, te kijken, te luisteren en te voelen.

Af en toe kregen we de gelegenheid om foto’s te maken,  in het bos, of juist in de meer open stukken waar we door liepen. Het hoefden geen mooie plaatjes te worden, het ging er meer om beelden te vangen die aansloten bij waar we net mee bezig waren geweest, waardoor je eigen gevoel en inzicht over hoe je met prikkels omgaat steeds beter in beeld gebracht werd. Door de ochtend heen werd dit steeds verder uitgediept en van verschillende kanten belicht. Er was een goede afwisseling met het wandelen in stilte, met je eigen gedachten, en het uitwisselen met anderen. Niet om elkaar commentaar te geven, maar om de ander te ruimte te geven zijn/haar gedachten uit te spreken, onder woorden te brengen, en zo op een natuurlijke manier tot een diepere laag te komen.

In de middag gingen we naar het atelier van Angeline, waar eerst een lekker broodje, koffie en thee op ons wachtte. Hier mochten we een paar foto’s uitkiezen die representatief waren voor wat we onderweg ervaren hadden. De foto’s werden geprojecteerd op een groot scherm. Door met elkaar naar de foto’s te kijken en er over te praten kwamen er nog meer nieuwe inzichten. En natuurlijk de oh’s en ah’s  bij al die mooie verschillende kleuren , vormen en interpretaties van een mooie wandeling, dichtbij huis en toch even heel ver weg.

Deze dag was voor mij heel inspirerend en heel waardevol. Ik heb geleerd op een andere manier te kijken naar wat mij stress geeft of prikkelt, en wat ik kan doen om daar niet onnodig lang in te blijven hangen. Door het letterlijk in beeld te brengen, kreeg ik nieuwe inzichten die ik in mijn dagelijkse leven zeker kan toepassen.

De begeleiding was aangenaam en persoonlijk. Wat ik heel erg waardeer is dat Angeline voorbeelden gebruikt uit haar eigen leven. Dat maakt het voor mij heel persoonlijk, luchtig levendig maar ook concreet.

Naar huis rijdend voel ik me een paar onsjes lichter en een mooie ervaring rijker.

Een echte aanrader voor iedereen, want wie wil er nou niet meer rust in zijn leven ervaren?

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                      null -Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.