Loopbaan onderzoek voor werkenden en werkzoekenden

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Naast dat we het soms misschien heel lastig vinden, minder werk hebben, moeten wennen aan thuis werken, biedt het toch ook kansen.

Jij hebt vast ook al nagedacht over hoe je werk er op korte termijn maar ook op langere termijn uit gaat zien. Misschien zie je wel eens tegen je werkdag op, ben je aan het einde van de dag moe en wordt het dan een hangavond ipv nog energie te hebben voor dingen waar je energie van krijgt

Het kan zijn dat je te veel van je zelf vraagt, of dat anderen dat doen, het kan zijn dat je onzeker bent, het kan zijn dat je te weinig uitdaging hebt, allemaal situaties die niet het beste in je naar boven halen.

Veel mensen vinden hun werk een verplichting, ze doen het op de automatische piloot, of lopen op hun tenen. Soms is er ook een thuissituatie die veel aandacht vraagt waardoor ze weinig plezier ervaren, minder goed functioneren en presteren. Ze blijven om soms heel logische redenen in een functie waarin ze niet tot hun recht komen.

Het kan dus zomaar gebeuren: 

 1. dat je vast gelopen bent in je werk en je er zelf niet meer uit komt
 2. je baan door de corona crisis op de tocht staat of al weg is
 3. je wel weet wat je niet wilt en niet weet wat je dan wel wilt
 4. je verder wilt maar de richting nog niet helder hebt
 5. en misschien zoek je een betere balans tussen je werk en je vrije tijd
 6. dat je zin hebt om weer te gaan leren en jezelf te ontwikkelen

Dat hoeft echter niet zo te zijn!

Stel je voor dat je werkt met plezier en die werkzaamheden doet waar je goed in bent. Zodat het werk met een zeker gemak gaat, je jouw talenten verder vorm geeft en anderen ook jouw werk waarderen.

Ook voor jou is het mogelijk om:

 • Weer zin te hebben in de dag en met plezier en energie naar je werk te gaan
 • Je échte talenten te kennen, en ze te waarderen en gebruiken
 • Voldoende zelfvertrouwen te hebben om jouw mogelijkheden met de wereld te delen
 • Trots te zijn op wat je kunt en doet
 • Aan het einde van een werkdag nog ruimte te hebben voor  sport, hobby’s en familie of vrienden

Als je je opgeeft voor het ontwikkeladvies, ga je onderzoeken en ontdekken wat voor werk en welke werkzaamheden bij je passen, welke randvoorwaarden daarbij van belang zijn, welke onontdekte kwaliteiten er zijn, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf, als zzp’er is of juist heel ergens anders is.

Dus als je je herkent in:

 • wat is nou echt belangrijk voor mij?
 • hoe krijg ik weer energie van mijn werk?
 • hoe ziet de arbeidsmarkt er uit en wat past bij mij?
 • hoe combineer ik werk en vrije tijd?
 • welke kant wil ik op, wat past bij mij, waar haal ik mijn voldoening uit?
 • ik sta voor een keuze, wat moet ik doen?
 • ik weet wat ik wil, maar hik tegen de volgende stap aan en kom niet verder
 • ik twijfel of ik nog op het goede spoor zit, en als dit het niet meer is, wat dan?

Het resultaat:

 • je hebt weer scherp waar je het voor doet
 • je hebt helder wat je sterke kanten zijn
 • je weet wat je niet hoeft te veranderen
 • je ziet waar jouw mogelijkheden liggen en wat eerste stappen  zijn

Praktisch

  Als je je aanmeldt krijg je per mail een aantal vragen van mij, zodat je alvast aan het denken wordt gezet. Hierin staan vragen over je werksituatie en je werkbeleving. Daarna gaan we aan de slag. Met verfrissende opdrachten kijken we naar jouw loopbaanthema’s, halen we je talenten en sterke kanten naar voren, je zult versteld staan van wat je allemaal al in huis hebt. Omdat we niet alleen praten maar ook buiten in de natuur lopen en met beelden werken, komen we bij informatie die het denken niet kan bedenken. Het is uniek, van jou, en dat brengt je waardevolle informatie voor de rest van je leven. Doen, voelen en denken wisselen elkaar af. Beide hersenhelften komen aan bod. Natuurlijk spelen mindfulness en compassie daarin een belangrijke rol.  Je gaat naar huis met inzicht in wat voor jou belangrijk is en wat jij kunt doen om nieuwe energie, zin en ruimte in je loopbaan te krijgen.

  Al doende krijgt je ontwikkelplan meer en meer vorm en jij het vertrouwen dat je mooie loop-baan-stappen kan zetten om Zinvol en Energiek aan het werk te zijn.

Wat anderen over ons zeggen...

“Vorig jaar merkte ik dat ik een beetje vast liep in mijn werk. Ik kwam er alleen niet uit waar dat aan lag. De gesprekken met Angeline hierover hebben me geholpen verder te kijken dan de mogelijkheden die ik zelf zag. Door haar vragen en de oefeningen werd er een andere bron aangeboord, eentje die ver verstopt lag en waar ik het bestaan niet van wist. Dit gaf me positieve energie waardoor ik ook de stappen kon zetten die nodig waren.
Angeline was in staat aan te sluiten bij wat bij mij als persoon past, waardoor ik ook bij een oplossing ben uitgekomen waar ik me heel prettig bij voel. rlopen heb''.
"Het is goed eens stil te staan, zelfs als je ogenschijnlijk tevreden bent met je werk. Het ontwikkeladvies 45 plus kwam op het juiste moment. Via de gesprekken die ik heb gehad met Angeline, heb ik inzicht gekregen in waar ik me verder in kan bekwamen en welke randvoorwaarden daarbij helpend zijn. Zo heb ik mij verbeterd in het doen van voorstellen in plaats van het stellen van vragen. Ook laat ik me niet meer verleiden tot het doen van andermans werk, ook al gaf dat op korte termijn bevestiging, ik heb meer in huis en dat is waar ik nu meer mee naar buiten mag treden. Ik heb de gesprekken met Angeline als heel deskundig en vriendelijk ervaren. Ze kan goed luisteren en dat was wat ik miste in mijn werk, een luisterend oor en iemand die met mij meedenkt en tijd neemt om mij stappen te laten zetten. Door het stellen van de juiste vragen, heb ik nu helderheid in mijn hoofd voor de toekomst. Dit ontwikkeladvies is beslist een aanrader".

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                    null-Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.