Ruimte maken, vernieuwen én ontvangen

Ruimte maken, vernieuwen én ontvangen

Hoe was je jaar? Deed je wat je wilde doen? Lukte het om vruchtbaar om te gaan met wat er op je pad kwam?

Het leven geeft in overvloed, zag én ontving je de geschenken ?

Op oneindig veel manieren, de overvloed van de zintuigen – inclusief oliebollen, de geur van vers gebrande koffie, zonsondergangen, rood-oranje ochtend luchten, het geluid van de wind, de hand van een geliefde, of de zachte haren van je hond of kat, schenkt het leven, klein, groot en overvloedig!

Voor mij was 2019 een heel bijzonder jaar, een jaar met als hoogtepunt in augustus de geboorte van Lena, een prachtig meisje, mijn eerste kleinkind, een meisje dat onze harten volop in beweging gebracht heeft. Haar puurheid, duidelijkheid en gulle lach, wat een geluk, wat een geschenk!

Zinspirit ontwikkelingen

In februari mocht ik het diploma CAT therapeut in ontvangst nemen, daar ben ik blij mee want het betekent dat een groot aantal zorgverzekeraars losse consulten nu vergoeden en zo het aanbod voor meer mensen beschikbaar is.

De balans tussen werk en privé is iets dat altijd mijn aandacht heeft. Ik ben makkelijk ergens enthousiast voor te krijgen, maar weet dat rust en enthousiasme het beste hand in hand gaan, en dat maakt dat ik soms een nieuw plan nog even moet laten liggen. De verbouwing van mijn garage tot schilderatelier is een feit, maar er structureel twee dagen per week in werken, wat mijn plan was, dat is nog een hele uitdaging:)

Om me als mindfulness en compassie trainer te blijven ontwikkelen heb ik begin december weer een vijfdaagse stilteretraite onder leiding van Miles Kessler, een zeer ervaren mindfulness beoefenaar, gedaan. Op een bijzondere plek, bij de Zusters onder de Bogen, midden in Maastricht. Deze plek wordt ook wel het ‘stille hart’ van Maastricht genoemd, direct achter de Vrijthof, stil, sereen, een prachtige kloostertuin, werkelijk een zeer weldadige sfeer om te verstillen.

Een verlangen dat daar wakker werd is om in 2020/21 eens wat langer in een boeddhistisch klooster te gaan verblijven, ik laat me verrassen, waar, hoe en wanneer.

Wijsheid van de woestijn

In maart weer met een fijne groep vrouwen naar de Sahara geweest, zandstormen doorstaan, verschillen overbrugd, mooie vriendschappen door ontstaan, het blijft bijzonder hoe ‘even weg’, ver weg van werk, familie, opdrachtgevers, van beeldschermen en de zich steeds vernieuwende  ’to do’ lijsten, niet alleen je lichaam maar ook je geest grondig gezandstraald worden.  De nomaden met wie we door de woestijn trokken zijn een mooie spiegel als het gaat over aandacht, vindingrijkheid, harmonie en pure eenvoud. De eenvoud van het woestijnleven en het wandelen nodigden uit om ruimte te ervaren, ruimte voor wat er werkelijk toe doet, nieuwe bronnen te vinden, nieuwe inzichten te krijgen en ook hoe je die kunt integreren in je leven en werk. Wie na de reis weer thuis kwam, kreeg regelmatig de vraag: “Ben je verliefd of zo, je ziet er zo stralend uit!”

Loopbaan 45+ begeleiding

De afgelopen maanden heb ik een aantal mensen (en mezelf) namens onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blij mogen maken met dit mooie maat traject. Het was een succes, de reacties waren enthousiast! De vraag: ‘Wat heb ik nodig in mijn werk om mijn werk te doen op een manier die energie geeft’, was een regelmatig terugkerende vraag. Het was fantastisch om te zien dat een creatieve benadering en het samen bespreken daarvan zoveel nieuwe inzichten, ruimte en vernieuwing kan geven. Ik hielp aandacht te besteden aan wat er werkelijk gaande was, om te gaan zien wat los gelaten kon worden en om energie te vinden om van binnenuit te vernieuwen. Daarin volledig vertrouwend op dat alles al aanwezig is en het alleen maar naar de oppervlakte gebracht hoeft te worden. Het werd me nog duidelijker dat veel loopbaanvragen zingevingsvragen zijn, juist daar konden visualisaties, mindfulness en compassie wezenlijke bijdragen leveren.

Creatief werken met loopbaanvragen bleek erg geschikt voor mensen die op een andere manier antwoorden wilden vinden op vragen als:

  • wat is nou echt belangrijk voor mij?
  • hoe krijg ik weer energie van mijn werk?
  • welke kant wil ik op, wat past bij mij, waar haal ik mijn voldoening uit?
  • ik sta voor een keuze, wat moet ik doen?
  • ik weet wat ik wil, maar hik tegen de volgende stap aan en kom niet verder
  • ik twijfel of ik nog op het goede spoor zit, en als dit het niet meer is, wat dan


En hoe gaat het met jou? Welke geschenken heb jij ontvangen en waar maak jij ruimte voor in 2020?

Neem even de tijd en schrijf het op een briefje, bewaar het op een plek waar je het volgend jaar eind december weer terug kan vinden. En als je het leuk vindt mag je het mij ook mailen. Ik meen het, ik zou het heel erg graag lezen, daar wordt ik domweg blij van! Om je een beetje aan te moedigen er écht even voor te gaan zitten, verloot ik een mooi toepasselijk boek, de gelukkige krijgt 31 januari bericht!

Stuur je mail naar: info@zinspirit.nl

Lieve lezer, ik wens je een ontspannen, gelukkig 2020 met aandacht, ruimte en tijd voor wat jou goed doet! Zorg goed voor de natuur, voor anderen en vergeet vooral niet jezelf!

Hartelijke groet,

Angeline Delicaat

Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek

                                                                      null -Angeline Delicaat oprichtster Zinspirit-

Neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek over je vraag of wens. Zo’n gesprek is vaak al een opluchting. Het begin van een oplossing. T. 06-40293867 Je kan ook een bericht achterlaten. Ik neem dan snel contact met op.